GOSSi jewellery

BeställningNya smycken

Posted by Lisa Hjelmqvist Fri, October 13, 2017 16:27:49

Blog imageBlog imageTemat utsågade djur fortsätter som ni ser...

Det här är en beställning till en jägare och vad kan vara bättre att sätta i jaktmössan än en riktigt fin älg?Halslåsets arbetsgångNya smycken

Posted by Lisa Hjelmqvist Fri, October 13, 2017 16:24:12

Här är några bilder på arbetsgången när jag tillverkade mitt halslås till folkdräkten. Det är som ett enda jättestort kistlås där låset hänger framåt och är i centrum. Det har pålödda detaljer och en tvinnad tråd runt om kanten. Det är små fattningar med glasstenar och två hängande dekorationer. Länken är en enkel ärtlänk, vilket jag tycker passar bra till dräktsmycken.

Mammas striglakorsNya smycken

Posted by Lisa Hjelmqvist Fri, October 13, 2017 16:16:43

Blog imageBlog imageBlog imageMin kära mor har vid det här laget en gedigen uppsättning av smycken jag har gjort. Det här är ett striglakors till hennes folkdräkt som jag gjorde under min utbildning. Det var första gången jag testade på att ciselera och jag minns att min lärare tyckte det var kul att jag skulle pröva på denna gamla tekniken. Jag vet inte om resultatet var så fantastiskt men med tanke på hur tidigt det var i min utbildning får jag väl vara nöjd. Det är ett hängsmycke men det har också en broschanordning på baksidan så att det inte dinglar omkring utan ligger still.

ElefanterNya smycken

Posted by Lisa Hjelmqvist Fri, October 13, 2017 16:11:20

Blog imageJag har en förkärlek för att såga ut siluetter och gärna av djur. Det är ett återkommande tema i mina smycken.

Det här var ett beställningsjobb till en djurälskande kvinna. Halsband, armband och örhängen.ParadsmycketNya smycken

Posted by Lisa Hjelmqvist Fri, October 13, 2017 07:54:33

Blog imageMåste bara dela med mig av denna bilden. Den är så vansinnigt bra. Det är mitt magnifika halslås till folkdräkten. Det var ett hiskeligt arbete men så värt det.EllakorsNya smycken

Posted by Lisa Hjelmqvist Fri, October 13, 2017 07:52:08

Blog imageBlog imageBlog imageDet här smycket tillverkade jag till mitt bröllop. Det är ett ellakors och ska egentligen tillverkas under magiska och smått egendomliga förfaranden. Och inte av brukaren själv. Silvret ska tiggas ihop och man får inte orda om beställningen med guldsmeden. Det här är ett hänge med magiska krafter och används för beskydd mot det onda.

Det är handgraverat med texten "Jesus Herrens Son Hjelp Mig". Till det här smycket har jag hämtat inspiration från några olika ellakors och lagt till det lilla hemliga facket på baksidan. Där har jag en hårlock.RegnbågeNya smycken

Posted by Lisa Hjelmqvist Fri, October 13, 2017 07:46:10

Blog imageFärgglada smycken är min grej. Här ett regnbågshalsband och några mer pastelliga toner.

I come in peaceNya smycken

Posted by Lisa Hjelmqvist Fri, October 13, 2017 07:44:31

Blog imageIbland hittar man gamla bilder. Det här är en sådan bild. Smycket tillverkades för många år sedan till en konfirmand. Det är en fredsduva utsågad i silver.